Cal Young Middle School

Cal Young Middle School

“The building is organized around a central courtyard with rivers of colored concrete flowing through the outdoor courtyard and the entrance areas.”

gLAs Architects

 

Building a Middle School at the Speed of Light: Engineering solutions for a fast paced project.

DCI Engineers provided the structural design for this new 109,600-sf facility that included innovative design in order to complete the project in three months, maintain cost effectiveness, and not sacrifice the value and longevity of the structure. Project highlights include; classrooms with high vaulted spaces allowing for natural light, functional pods with communal gathering spaces, and a central courtyard that provides outdoor space for students, and a security perimeter.

Project Highlights

  • Two-story construction
  • Certified green school
  • Combination of new construction and existing construction
  • Central courtyard to give the feeling of being outside
Location: 
Eugene, Oregon
Square Feet: 
109,600-SF
Primary Material: 
Concrete
Steel
Wood
Unreinforced Masonry
Type: 
Structural
Sector: 
Education

Social Profiles