Cosmic Cowboy Grill

Cosmic Cowboy Grill

“We hope to make the restaurant a centerpiece of the local fitness community and are even planning for special menus to support athletes prior to big events in the area, like Ironman and the CDA Marathon.” 

Steve Eller, Cosmic Cowboy restaurant owner

 

Clean Living: Health conscious Coeur d’Alene community can opt for responsibly-sourced cuisine

The Cosmic Cowboy Grill tenant improvement project transformed a 4,400-sf existing building, which was previously a furniture store, into a contemporary dining venue with indoor seating for 74 people. DCI assessed the existing truss system and framing system; developed reinforcement plans; detailed anchoring of restaurant equipment RTUs; removed an interior bearing wall; and infilled alcove areas to increase square footage. The project team worked with the City of Coeur d’Alene during the permitting process. The engineering team also designed a free standing wood slat screen wall and trellis.

Project Highlights

  • Created more leasable square footage by designing new support for the restaurant’s alcove areas.
  • Venue readapted from a furniture store into a fully operational restaurant.
  • Patio area seats 26 people.

Award

  • 2017 Gold – Best New Restaurant for North Idaho, Spokane Coeur d’Alene Living Magazine
Location: 
Coeur d'Alene, Idaho
Square Feet: 
4,400-SF
Stories: 
1
Primary Material: 
Steel
Type: 
Structural
Sector: 
Commercial
Tenant Improvements

Social Profiles