Lane Community College - Buidling 10

Lane Community College - Buidling 10

Redesigning for a Changing Curriculum: Engineering for more space and seismic activity

DCI Engineers provided structural engineering services for this 80,000-sf former vocational training center. The design included a seismic upgrade, a re-support of existing marginal roof structure, and the installation of a second floor.  DCI effectively doubled the available square footage and helped maintain responsiveness to new programs at the college. The structural features include; art studios distributed at the perimeter of the building, a large area with a courtyard, exterior kiln, open space for gathering, and a student art gallery.

Project Highlights

  • Insertion of structurally thin second system to maximize floor-to-floor headroom.
  • Seismic upgrade.
  • Renovation of existing wood space frame roof structure.
  • Exposed structure for an industrial/tech appearance.
  • Included new three stop elevator and ramp for accessibility improvements.
Location: 
Eugene, Oregon
Square Feet: 
80,000-SF
Stories: 
2
Primary Material: 
Concrete
Steel
Type: 
Structural
Sector: 
Education

Social Profiles