The Lyric

The Lyric

An Apartment for the Soundtrack of Your Life: Engineering a luxury apartment at the center of lifestyle and entertainment

With gorgeous views of the Seattle skyline and the iconic Mt. Rainier, The Lyric is a spectacular combination of beauty and functional living. Located on Broadway and East John, this project is situated in a culturally thriving area of Seattle amidst parks, trendy shopping and dining, and hidden in quite sophistication. Constructed of cast-in-place concrete and wood framing, The Lyric is a wraparound style structure focusing in on a relaxing and private central courtyard. At approximately 320,000-sf, this building includes 234 residential units spanned out through five levels, two levels of subterranean parking, and commercial space. Project amenities include roof top deck, dog run, fitness center, sky lounge, and private theatre.

Project Highlights:

  • Provided creative details to allow the elevator pits to be recessed in the mat foundations in order to avoid pushing the foundations in to the Sound Transit tunnel easement below the site.
  • Exposed timber framing and steel and wood grand stair case create unique lobby space.
  • An enclosed courtyard at the podium level and a roof top terrace provides outdoor green space in an urban setting.

 

Location: 
Seattle, Washington
Square Feet: 
320,000-SF
Stories: 
7
Primary Material: 
Concrete
Wood
Type: 
Structural
Sector: 
Residential

Social Profiles