Stanford Center at Beijing University

Stanford Center at Beijing University

DCI Engineers has provided peer review services for this three-story building with two underground levels located in Beijing University. The project consists of one level of traditional wood contraction and two levels of below-grade concrete floors. Some unique features to this project include a specially designed skylight in the courtyard which will bring significant natural light into the below-grade office spaces. Additionally, the center is located on a small island within a lake, making waterproofing critical for the underground structure.

DCI was initially brought on board based on the firm’s expertise in seismic design. The owner soon recognized the staff’s talent and quality of communication skills and promptly assigned DCI as the lead consultant for all peer reviews involving architects, structural, mechanical, electrical and plumbing contractors. Our knowledge in both design and construction has helped the owner understand the differences between China and the U.S., and also allowed the project to be designed and constructed in a high quality that Stanford University expected.

After the construction, the new building had significant waterproofing issues because of lack of trained labors with the specialized skill and limited local construction expertise. DCI was brought to the job site to represent the owner for improving the design and repairing the building envelope with the local contractors. The team focused on optimizing a complex courtyard with many skylights to the basement. The owner relied on DCI to handle complex issues involving a wide range of factors encompassing design, construction, quality assurance, maintenance and warranty. The ongoing partnership has established the client’s confidence in DCI Engineers’ global business savvy. 

应斯坦福大学的聘请,DCI参与了新建于北京大学校园内斯坦福大学中国研究中心的设计与施工项目。该项目是一个三层楼的建筑,地上一层为中国古代建筑的传统木结构,地下两层由混凝土结构组成。这是一个有许多独特功能的建筑,包括院子里专门设计的天窗和大量的竖向天井,以便让充沛自然光进入地下两层的办公空间。此外,该中心设在在湖边的一个小岛上,这就使得地下室结构的防水设计尤为重要。

DCI最初只是因为在抗震设计方面的建树而被客户青睐并被委于抗震设计的评审工作。斯坦福大学很快意识到我们的语言能力和在团队中发挥的沟通优势,改聘DCI为首席顾问,以协调所有评审工作,这包括建筑、结构、机械、电气和管道。DCI作为设计和施工方面的专家帮助北大和斯坦福两所大学更好地了解了两个国家之间的差异,同时保证了项目能够按照斯坦福大学的高要求进行设计和施工。

新教研中心建成后,由于缺乏施工经验和熟练的劳动力,建筑出现了严重的漏水问题。 DCI作为甲方代表在施工现场与当地承包商合作,查找薄弱环节,并有系统地修复了建筑的防水系统,其中包括了一个有着很多天窗的复杂天井结构。甲方很高兴能有像DCI这样的合作伙伴来处理涵盖了设计、施工、质量监督、维修和保修这类棘手的问题。通过这个项目,斯坦福大学确定了DCI为今后国际项目资询的首选。

Location: 
Beijing, China
Square Feet: 
50,000-SF
Stories: 
3 (2 below-grade)
Primary Material: 
Concrete
Wood
Type: 
Structural
Sector: 
Education
International

Social Profiles