North Idaho College Student Wellness & Recreation Center

North Idaho College Student Wellness & Recreation Center

Student Upgrade: Facility improvements showcase new programming

The upgrade to North Idaho College’s two-story Student Wellness & Recreation Center reconfigured the main lobby and added an elevated running track, 30-foot climbing wall, weight room, fitness classrooms, locker rooms, and administrative offices. DCI’s structural team designed the primary structural systems which comprise of steel, CMU bearing walls, and concrete elements. They met the client’s criteria of optimizing visibility in the main lobby.

 

DCI’s civil team provided cost estimates for the over-excavation and replacement of material under the building footprint to make the property suitable for construction activity. They also designed the new connection to irrigation water services and assisted with overall permitting.

 

Project Highlights

  • Updated main lobby.
  • Used pre-cast concrete planks to construct the floor above the locker rooms to speed up construction time.
  • Amenities include an elevated track and 30-foot climbing wall.
Location: 
Coeur d’Alene, Idaho
Square Feet: 
30,225-SF
Stories: 
2
Primary Material: 
Concrete
Steel
Unreinforced Masonry
Type: 
Structural
Civil
Sector: 
Education
Sports & Recreation

Social Profiles