Work

Cosmic Cowboy Grill

We hope to make the restaurant a centerpiece of the local fitness community and are even planning for special menus to support athletes prior to big events in the area, like Ironman and the CDA Marathon.”

Clean Living: Health conscious Coeur d’Alene community can opt for responsibly-sourced cuisine

The Cosmic Cowboy Grill tenant improvement project transformed a 4,400-sf existing building, which was previously a furniture store, into a contemporary dining venue with indoor seating for 74 people. DCI assessed the existing truss system and framing system; developed reinforcement plans; detailed anchoring of restaurant equipment RTUs; removed an interior bearing wall; and infilled alcove areas to increase square footage. The project team worked with the City of Coeur d’Alene during the permitting process. The engineering team also designed a free standing wood slat screen wall and trellis.

Location Pin Icon
Location:
Coeur d'Alene, Idaho
Cube Measurments Icon
Square Feet:
4,400
Building Icon
Stories:
1
Geometric Shapes Icon
Service:
Structural
Pie Chart Icon
Industries:
Commercial, Tenant Improvements
Material Shapes Icon
Primary Material:
Steel

Project Highlights

  • Created more leasable square footage by designing new support for the restaurant’s alcove areas.
  • Venue readapted from a furniture store into a fully operational restaurant.
  • Patio area seats 26 people.

Latest work

See all
Web Plumbers Union Hall 023
project

Local 38 Plumbers Union Hall

The Cooper 1
project

The Cooper

Waterfront Place Apartments
project

Waterfront Place Apartments