Work

Netflix Campus and Parking Garage

Human-scale workplace design: Expanded Netflix campus reflects sense of place

The streaming media giant, Netflix, expanded their campus in Los Gatos with four new office buildings and one four-story standalone parking garage. Now the headquarters can accommodate 2,000 employees in modern accommodations designed to encourage community collaboration and convey warm engaging work spaces. Enclosed pedestrian bridges connect the four office buildings and outdoor courtyard paths drive additional foot traffic.

DCI Engineers designed the primary structural systems for the buildings and provided construction support services. For the office building framing systems, steel beams and composite structural steel were selected for a flexible, open floor layout and thin floor plates. 60-foot clear spans were installed to create 7,500-sf of column-free space. DCI also contributed to a rapid redesign to include a 300-person theatre in one of the buildings. For the parking structure, post-tensioned concrete and long-span systems were chosen to maximize parking space.

Location Pin Icon
Location:
Los Gatos, California
Cube Measurments Icon
Square Feet:
740,000
Building Icon
Stories:
3-4
Geometric Shapes Icon
Service:
Structural
Pie Chart Icon
Industries:
Commercial, Parking, Sustainable Design
Material Shapes Icon
Primary Material:
Concrete, Steel

Project Highlights

  • One office building includes a custom 300-person capacity theater.
  • Pedestrian walkways connect all office buildings.
  • Parking garage has 800+ car stalls.

Latest work

See all
Web Plumbers Union Hall 023
project

Local 38 Plumbers Union Hall

The Cooper 1
project

The Cooper

Waterfront Place Apartments
project

Waterfront Place Apartments