Work

Lane Community College - Building 10

Redesigning for a Changing Curriculum: Engineering for more space and seismic activity

DCI Engineers provided structural engineering services for this 80,000-sf former vocational training center. The design included a seismic upgrade, a re-support of existing marginal roof structure, and the installation of a second floor. DCI effectively doubled the available square footage and helped maintain responsiveness to new programs at the college. The structural features include; art studios distributed at the perimeter of the building, a large area with a courtyard, exterior kiln, open space for gathering, and a student art gallery.

Location Pin Icon
Location:
Eugene, Oregon
Cube Measurments Icon
Square Feet:
80,000
Building Icon
Stories:
2
Geometric Shapes Icon
Service:
Structural
Pie Chart Icon
Industries:
Higher Education
Material Shapes Icon
Primary Material:
Concrete, Steel

Project Highlights

  • Insertion of structurally thin second system to maximize floor-to-floor headroom.
  • Seismic upgrade.
  • Renovation of existing wood space frame roof structure.
  • Exposed structure for an industrial/tech appearance.
  • Included new three stop elevator and ramp for accessibility improvements.

Latest work

See all
The Cooper 1
project

The Cooper

Waterfront Place Apartments
project

Waterfront Place Apartments

Placentia Veterans Village 001
project

Mercy Placentia Veterans Village